Zet hem op! Een fietshelm!

Zet hem op! Een fietshelm!

Heel eerlijk, het koste ons best even wat overredingskracht, maar nadat Plony van Kortenhof een klein schuivertje had gemaakt met de bakfiets, zijn ze allebei overtuigd aan de fietshelm. En heel eerlijk, staat toch nog best leuk 😜 ?!?!

Wanneer je fietst, dan heb je altijd een kans om te vallen. Vaak is het een combinatie van factoren die tot een fietsongeval leiden. In 2020 verongelukte het hoogste aantal fietsers in 25 jaar, hierbij reed een derde op een e-bike. Volgens VeiligheidNL belandden in 2018 15.300 fietsers met hersenletsel in het ziekenhuis. 

Wat bij deze cijfers opvalt is dat het aantal verkeersslachtoffers onder fietsende ouderen toeneemt. Dankzij de elektrische fiets fietsen mensen steeds vaker en langere afstanden, maar dat heeft ook gevolgen voor het aantal ongelukken met de fiets. Oorzaken zijn problemen bij het op- en afstappen, niet op tijd opmerken van obstakels en moeite hebben met het uitvoeren van complexe manoeuvres, zoals het afslaan op een kruising. 

Om veel letsel te voorkomen hebben wij een ruime collectie fietshelmen in vele kleuren, maten en modellen op voorraad in onze winkels. Shop alvast online of kom bij ons langs om zelf te passen en te proberen. Wij hebben altijd een passende helm voor u  in huis!


‹ Terug