Al bijna 65 jaar is Van Kortenhof een familie bedrijf.
Ga met ons mee door de tijd van drie generaties Van Kortenhof!

Vlaardingen Holy bestaat precies 20 jaar!

Wat vliegt de tijd! Miranda en Nicole zijn precies 20 jaar geleden gestart met de winkel in Vlaardingen Holy.

2024 19 feb

Deze kanjers zijn 15 en 20 jaar in dienst!

Leon en Tim, de toppers van Vlaardingen Holy zijn precies 20 en 15 jaar in dienst! Bedankt mannen voor alle jaren en op naar nog heel veel meer bijzondere momenten! We zijn blij met jullie!

2024 1 jan

RIESE & MÜLLER *nieuw in de collectie bij Van Kortenhof*

Vanaf nu is Van Kortenhof ook de trotse dealer van het mooie high-end fietsmerk Riese & Müller. Kom langs in 1 van onze winkels om de prachtige collectie zelf te bewonderen.

2023 1 okt

Bobbi Eden als blije klant!

Bobbi Eden is fan van Van Kortenhof! Samen met haar labradoodle Beer, kan zij vanaf nu heerlijk fietsen op haar nieuwe Van Kortenhof e-bike! Wij zijn blij met deze ambassadeur!

2023 17 feb

Opening Giant Store Vlaardingen

Op 17 januari openden we onze nieuwe Giant Store in Vlaardingen. Vertrouwde gezichten, maar nieuw concept!

2023 17 jan

Verbouwing Van Hogendorplaan

Nieuw jaar, nieuwe plannen! Onze winkel op het Van Hogendorpkwartier ondergaat een metamorfose!

2023 4 jan

Na 2 jaar mogen we weer: De vuurwerk-verkoop is gestart.

Na 2 jaar dat het niet mocht vanwege Corona, mag er in 2022 weer vuurwerk verkocht worden. Bij Van Kortenhof liggen de bunkers weer vol en het hele team is weer compleet voor 3 heerlijke drukke dagen!

2022 29 dec

Alle groepen 8 van Maassluis krijgen vuurwerkles

Samen met de wijkagenten van Maassluis geven we deze week vuurwerklessen aan alle basisschoolleerlingen van de groepen 8 in Maassluis. Hoe ga je er veilig mee om, wat zijn de regels, waar zijn de vuurwerkvrije zones en wat is het gevaar van illegaal vuurwerk. Het enthousiasme bij de kids lijkt wel groter dan ooit. Iedereen heeft zin in de feestelijkste avond van het jaar!

2022 13 dec

Sinterklaashuis bij Van Kortenhof Maassluis

Sinterklaas en al zijn pieten wonen de vanaf hun aankomst tot 5 december in het speciale Sinterklaashuis op de bovenverdieping van Van Kortenhof Maassluis.

2022 13 nov

Sint en zijn pieten komen na de intocht ook bij Van Kortenhof langs!

Sinterklaas en al zijn pieten bezoeken, traditiegetrouw, Van Kortenhof zodra hij aangekomen is in Maassluis. Welkom Sinterklaas!

2022 12 nov

Furieade Vuurwerk door Van Kortenhof

Alle inwoners van Maassluis en omstreken, kunnen genieten van het prachtige Furieade Vuurwerk, gesponsord door Van Kortenhof

2022 30 sep

De avondvierdaagse van Maassluis

Het was weer een gezellige drukte tijdens de finale-avond van de Avondvierdaagse in Maassluis. Alle kids werden getrakteerd op wat lekkers te eten en te drinken.

2022 16 jun

Zet hem op: Die fietshelm!

Gerard en Plony zijn het boegbeeld voor de fietshelm-campagne! Zet hem dus op, die fietshelm!

2022 15 jun

De allereerste Dogparty!

Zondag 1 mei was de allereerste Dogparty bij Van Kortenhof Maassluis. En wat een groot succes was het. Ben je niet in de gelegenheid geweest om langs te komen en wil je toch je hond meenemen op de fiets? Geen paniek! Alles staat testklaar en je bent van dinsdag t/m zondag van harte welkom in de winkel in Maassluis of shop online op www.metjehondfietsen.nl

2022 1 mei

Kleuters op bezoek

Afgelopen dinsdag kregen we vrolijke kleuters op bezoek van IKC De Klimboom uit Vlaardingen die in de klas het thema “veilig in het verkeer” behandelen. En wat wisten ze weer veel zeg! Wij hadden in ieder geval weer een top ochtend! En volgens ons de kids ook!

2022 29 mrt

Maassluis gaat voor duurzaam

Filiaal Maassluis streeft ernaar energie-neutraal te zijn. Alle lampen in de winkel zijn vervangen voor led-lichtbronnen en de zonnepanelen op het dak zorgen voor de energie

2022 22 mrt

Lege vuurwerkbunker

Daar staan we dan, voor het tweede jaar in een lege vuurwerkbunker. Geen hectiek, geen duizenden klanten op bezoek, geen afsluiting van het jaar zoals we dat al ons hele leven zijn gewend. Maar we maken er morgen alsnog een feestje van.

2021 30 dec

Meer groen én minder wateroverlast!

Vandaag is gestart met de aanleg van twee geveltuinen en beplanting van drie boomspiegels aan de Heldringstraat bij Van Kortenhof. Samen met wethouder Fred Voskamp plantte Miranda en Nicole van Kortenhof de plantjes en startte Brandweer Maassluis de aanleg door op ludieke wijze de plantjes water te geven. Het project is een mooi voorbeeld van Rainproof Maassluis, waarmee de gemeente in samenwerking met ondernemers en bewoners maatregelen neemt om nu en in de toekomst wateroverlast tegen te gaan.

2021 30 sep

Tim 12,5 jaar bij de zaak

Toen we allemaal nog broekies waren, kwam deze kanjer bij ons team. En opeens zijn we 12,5 jaar verder. Van harte Tim, we zijn blij met je!

2021 2 jul

Test-je-nieuwe-fiets-bij-je-thuis-team

Vanwege Corona zijn de winkels gesloten. Wel een nieuwe fiets? Dan nemen we de voorraad fietsen mee en komen we gewoon bij je aan huis!

2021 8 jan

Vuurwerkbrillen voor het Rode Kruis

Tijdens het begin van de Corona-crisis was er een tekort aan beschermingsmiddelen voor de zorg. Miranda en Nicole riepen alle klanten op om hun vuurwerkbril te doneren en konden zo meer dan 1500 brillen doneren aan het Rode Kruis.

2020 24 mrt

Vuurwerklessen

Elk jaar geven Miranda en Nicole vuurwerklessen aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen van Maassluis en Maasland. Na afloop krijgen de kids een vuurwerkdiploma.

2019 18 dec

Jeugdjournaal op bezoek

Elk jaar geven Miranda en Nicole vuurwerklessen aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Maassluis en Maasland. Tijdens 1 van deze lessen kwam het Jeugdjournaal op bezoek en interviewen ze Miranda in een van de vuurwerkbunkers

2019 16 dec

Kloet goes elektrisch

Nicole van Kortenhof levert aan familie Oerlemans een Urban Arrow. Vastgoedonderhoudsbedrijf Kloet is het eerste bedrijf in Vlaardingen dat kiest voor een milieuvriendelijke bakfiets als bedrijfsmiddel bij klein bouwkundig onderhoud. De inzet van de bakfiets moet helpen de overlast van het gemotoriseerde verkeer in de gemeente Vlaardingen te verminderen en een CO2 reducerende oplossing stimuleren.

2019 14 nov

Pieten op de fiets

Ook in 2019 houden we de Pieten mobiel zodat ze alle kinderen snel van cadeautjes en pepernootjes kunnen voorzien!

2019 6 nov

Aftrap van het project "Doortrappen"

Miranda en Nicole van Kortenhof nemen het initiatief voor het project "Doortrappen". Doortrappen Maassluis is voor alle 60+’ers die het leuk vinden om te fietsen en nieuwe fietsvrienden willen ontmoeten. Die met veel plezier willen blijven doorfietsen, maar dat ook graag zo veilig mogelijk doen. Op 17 juli geeft wethouder Voskamp de officiele aftrap, waarna de Dootrappers om de twee weken op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur vanuit de fietsenwinkel van Van Kortenhof aan de Heldringstraat 101 gaan fietsen. Iedereen is welkom, deelname is gratis maar wel op eigen risico. Er is maar één regel, samen uit samen thuis.

2019 17 jul

IJsjes tijdens de Avondvierdaagse

De route van de Avondvierdaagse kwam langs de winkel in Maassluis. Alle kids die meeliepen werden door Miranda en Nicole getrakteerd op een ijsje!

2019 3 jun

Kerstboom terug op de dijk

Samen met autogarage Kroes sponoren Miranda en Nicole een grote kerstboom op het veld aan de Westlandseweg. De gemeente Maassluis zorgt voor de stroomvoorziening voor de lampjes, dus Wethouders Voskamp en Kuipers ontsteken de lichtjes.

2018 9 dec

Kleuters van de Dijck op bezoek

De kleuters van basisschool de Dijck hadden een fiets-themaweek. Hoe leuk is het dan om in de fietsenwinkel te komen kijken?

2018 20 sep

Uitlevering 550 kinderfietsen

In samenwerking met Stichting Leergeld en Alpina organiseren Miranda en Nicole dat 550 kinderen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een nieuwe fiets krijgen. De Maassluise wethouders Kuipers en Bronsveld, de Vlaardingse wethouder De Leede en de Schiedamse wethouder Bregman delen samen met Miranda en Nicole tijdens een feestelijk avond op 13 juni 2018 de eerste fietsen uit.

2018 13 jun

De fietspieten

Vanuit Spanje kwam de vraag of we voor Pieten fietsen konden leveren, zodat ze zich tijdens de intocht in 2017 makkelijk alle kinderen konden bezoeken. Natuurlijk wilden we dat!

2017 17 nov

100km met de woendagavond fietsclub

Eind maart 2017 zijn we met 15 dames gestart met onze woensdagavond fietsclub. Zondag 10 september gingen we de uitdaging aan van 100km tijdens de Leontien Ladies Ride!

2017 10 sep

Erespeld voor Miranda en Nicole

Uit handen van burgemeester Edo Haan ontvangen Miranda en Nicole de Erespeld der Gemeente voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor toeristisch Maassluis, vanwege het runnen van VVV Maassluis. "De Erespeld der Gemeente wordt uitgereikt aan personen, wel of niet wonend in Maassluis, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente."

2017 11 mei

Fietsen voor het biketeam van het Rode Kruis

Speciaal voor en in samenwerking met het Biketeam van het Rode Kruis hebben we custom-made fietsen samengesteld.

2017 31 mrt

Fietscheck Basisschool de Westhoek

Vanmiddag alle fietsen van de kids uit groep 7 van meester Michael van OBS de Westhoek gecheckt zodat zij veilig met de fiets op kamp kunnen!

2016 6 okt

Olympisch kampioen Elis Ligtlee

Superleuk om deze gouden olympische fiets-kanjer Elis Ligtlee te ontmoeten!

2016 22 sep

Leontien van Moorsel op visite

Olympisch kampioen Leontien van Moorsel komt langs in de vestiging Schiedam, vanwege de introductie van haar Leontien-fiets!

2015 2 sep

Fietscontole op het Veerplein

Op het Veerplein in Vlaardingen controleren we alle fietsen van de kids die meedoen met het Jumbo Wuijts fietsverkeersexamen. Is de fiets in orde, dan ontvangen de kids de speciale OK sticker en kunnen ze veilig op pad.

2015 24 mrt

LIV Ladies ride

Zondag 15 maart organiseren Van Kortenhof en LIV de eerste LIV LADIES RIDE. Een speciaal programma voor vrouwen die iets met sportieve fietsen hebben. De LIV LADIES RIDE is bedoeld om te leren hoe fietsen je kan helpen om gelukkiger, gezonder en avontuurlijker te leven. En gewoon om veel plezier te hebben met meiden onder elkaar op de fiets. De middag staat geheel in het teken van gezelligheid, sportiviteit, voedings- en trainingstips en is zeer leerzaam. Na de ontvangst en een lichte lunch fietsen de dames onder leiding van columniste Nynke de Jong (oa bekend van DWDD) een mooie tocht van circa 50 km door de regio. Bij terugkomst gaat deel 2 van het programma van start: Lunch en Relax, waar je naast een late voedzame lunch ook informatie krijgt over voeding, training, lifestyle en techniek!

2015 15 mrt

Opening Veerplein Vlaardingen

22 februari 2015 opent het filiaal in Vlaardingen Centrum, aan het Veerplein tegenover de nieuwe vestiging van V&D. Na een jaar gaat V&D failliet en staat het grote pand tegenover de vestiging leeg. Vanwege de leegstand besluit Van Kortenhof de vestiging in Vlaardingen Centrum dan ook 2 jaar na de opening te sluiten.

2015 22 feb

Vlaardings MTB-kampioenschap

Van Kortenhof organiseert samen met de Polderpoort het eerste OPEN GIANT VLAARDINGS ATB-KAMPIOENSCHAP. Wethouder Ruud de Vries geeft het startschot van het kampioenschap. Rondom de wedstrijd is er op het terrein bij de start veel informatie over Mountainbiken. De complete ATB-collectie van Giant is te bewonderen, veel leuke ATB-aanbiedingen, een springkussen voor de kleintjes, muziek en een gezellig winterterras voor koek en zopie.

2014 29 nov

Maassluis bestaat 400jaar

Vanwege het 400-jarig bestaan van de stad Maassluis, opent Van Kortenhof Maassluis een tijdelijk historisch fietsmuseum met diverse historische fietsen. Ook de kleding hebben we hierop aangepast.

2014 17 mei

Opening MTB parcour Broekpolder

Olympisch kampioen Marianne Vos, samen met Miranda en Nicole van Kortenhof tijdens de opening van het MTB-parcours in de Broekpolder

2013 16 nov

Opening Van Hogendorpkwartier

28 oktober 2013 verhuist de vestiging Vlaardingen Oost van de "oude laan" naar het nieuwe winkelcentrum aan het Van Hogendorpkwartier. Een modern servicepunt voor de klanten uit de oostwijk en het centrum van Vlaardingen

2013 28 okt

Kroningsontbijt

Samen met de oranjevereniging, Lely en Smaak&Meer organiseren Miranda en Nicole een Kroningsontbijt voor de Maassluise inwoners.

2013 30 apr

Opening VVV Maassluis

In de vestiging Maassluis openen Miranda en Nicole op 3 maart 2012 VVV Maassluis. De toerist en de bewoners van de stad kunnen 6 dagen in de week terecht voor alle info over de omgeving en het boeken van arrangementen. Met de komst van ErvaarMaassluis wordt op verzoek van de gemeente VVV Maassluis in 2017 gesloten.

2012 3 mrt

Sinterklaas bij Van Kortenhof

Elk jaar bezoeken Sinterklaas en zijn Pieten Van Kortenhof Maassluis, nadat de Stoomboot heeft aangemeerd in de haven. Zijn bezoek is altijd één groot feest!

2011 18 nov

Oscar Freire

Miranda en Nicole van Kortenhof samen met Oscar Freire, toprenner in de Raboploeg

2011 15 sep

50 jaar Van Kortenhof

Gerard, Plony, Miranda en Nicole van Kortenhof achter de toonbank tijdens het 50 jarig bestaan. De foto is een knipoog naar de familie-foto van 50 jaar geleden. Gerard van Kortenhof en de kassa staan er beiden weer op.

2011 9 mei

Marnix van St Aldegonde Plaquette

Vanwege het 50-jarig bestaan van Van Kortenhof in Maassluis, ontvangt de familie Van Kortenhof uit handen van Burgemeester Koos Karssen. "De Marnix van Sint Aldegonde plaquette. Deze plaquette wordt uitgereikt aan bedrijven, organisaties en instellingen, al dan niet gevestigd binnen de gemeente, die zich in enig opzicht voor de gemeente Maassluis of haar inwoners gedurende lange tijd of naar aanleiding van een zeer bijzondere gebeurtenis meer dan gewoon verdienstelijk hebben gedragen."

2011 9 mei

Op bezoek bij Giant Shanghai

Miranda en Nicole bezoeken in 2010 de Giant fabriek in Shanghai, China. Een delegatie van de directie verwelkomt hen in de fabriek.

2010 12 okt

Wereldkampioen Bauge op bezoek

Tijdens de zesdaagse in Ahoy kwam wereldkampioen Gregory Baugé langs op de stand. De kans om hem te feliciteren met zijn kampioenschap lieten Nicole en Miranda niet voorbijgaan.

2010 6 jan

Opening winkel Van Hogendorplaan

Op 18 maart 2007 opent het tweede filiaal in Vlaardingen, aan de Van Hogendorplaan. Na een grondige verbouwing van het pand wordt dit servicepunt feestelijk geopend.

2007 18 mrt

Finalist Tweewielerwinkel van het jaar

In 2007 zijn Miranda en Nicole met de vestiging in Vlaardingen finalist van de landelijke verkiezing van Tweewielerwinkel van het jaar. Hier ontvangen ze de oorkonde uit handen van Anita Witzier.

2007 2 mrt

Opening van Kortenhof Maasdijk

Op 2 maart 2007 is de feestelijke opening van Van Kortenhof Maasdijk. Aan het Oranjeplein wordt een servicepunt gevestigd, speciaal voor alle klanten vanuit het Westland. Eind 2016 wordt de aanrijroute via de Maasdijk en de verbinding naar de snelweg door de gemeente aangepast. Hierdoor rijden de klanten vanuit het Westland makkelijker naar Maassluis. Mede hierdoor heeft van Kortenhof besloten om na 10 jaar te zijn gevestigd in Maasdijk, de winkel in 2017 te sluiten.

2007 2 mrt

Gerard Erelid Bovag

Vanwege zijn jarenlange inzet voor de Bovag, wordt Gerard van Kortenhof benoemd tot afdelingserelid van de Bovag.

2007 25 jan

Opening van Kortenhof Hengelo

Van 2004 t/m 2008 heeft van Kortenhof een fietsafdeling gerund in Intersport Megastore Hengelo (Ov). In de Intersport Megastore langs de A1 werd een complete sportbeleving aangeboden en daar mochten fietsen natuurlijk niet in ontbreken. Mede vanwege de afstand is besloten deze afdeling na 5 jaar te sluiten. Maar we kijken met heel veel plezier terug op dat project.

2004 2 mrt

Opening Vlaardingen Holy

Op 19 februari openden Miranda (24) en Nicole (19) de vestiging in Vlaardingen Holy.

2004 19 feb

Finalist Rotterdamse Ondernemersprijs

In 2002 heeft de Rabobank familie van Kortenhof voorgedragen voor de Rotterdamse Ondernemersprijs. Na een intensieve jury-procedure kwamen ze in de finale. Als familiebedrijf tussen de "grote" jongens uit het Rotterdamse was dat een hele belevenis. Uiteindelijk ging de titel naar iemand anders, maar de nominatie alleen al was een kroon op het werk!

2002 1 mrt

Juryrapport Rotterdamse Ondernemersprijs

2002 1 mrt

Opening Heldringstraat 101

2 maart 2000 verhuist van Kortenhof van de Reigerstraat naar de Heldringstraat 101. 1500m2 fietsplezier, met een indoor fietspad!

2000 2 mrt

Tour de France in Den Bosch

De start van de Tour de France in 1996 is vanuit Den Bosch. Met lichte tegenzin serveert Nicole (gekleed in het Rabo-tenue) heel dag Bossche Bollen in de winkel.

1996 2 jul

Heropening Reigerstraat 16-24

Gerard, Plony, Miranda en Nicole tijdens de opening van de nieuwe winkel in de Reigerstraat 16-24 in Maassluis

1996 2 mrt

Opening Reigerstraat

Mevrouw Verkade, de eerste klant van opa van Kortenhof, opende met Miranda en Nicole de verbouwde winkel aan de Reigerstraat 16-24

1996 2 mrt

De Reigerstraat na de verbouwing

1996 2 mrt

Start verbouwing in de Reigerstraat

Na het vertrek van videotheek Magic uit de Reigerstraat, kon de verbouwing beginnen. Een droom kwam uit. 750m2 fietsplezier!

1995 1 jun

Reigerstraat 16

Naast de winkel op nummer 24, breidde Van Kortenhof in 1989 uit met een winkelpand op Reigerstraat 16. Hierin werden in eerste instantie de aktiefietsen en alle tweedehands fietsen gepresenteerd. Op de

1989 1 sep

Miranda helpt papa een handje

1984 4 apr

Opening Crosshop

Een Amerikaanse Crossfietser uit het GT-team kwam naar Maassluis om de cross-shop te openen

1983 9 sep

Gerard in de werkplaats

Gerard van Kortenhof repareert een Yamaha bromfiets in de werkplaats in de Reigerstraat.

1975 12 mei

Opening Reigerstraat

Gerard van Kortenhof achter de toonbank, tijdens de opening van zijn eigen filiaal aan de Reigerstraat 24 in Maassluis.

1974 24 nov

Avertentie uit de Schakel

De aankondigingsadvertentie in de Maassluise Courant 'De Schakel' vanwege de opening van de winkel.

1961 12 mei

Een kijkje in de winkel

De inrichting van de winkel van Van Kortenhof tijdens de opening in 1961.

1961 11 mei

Opening Van Kortenhof Palet

Opa en Oma van Kortenhof met de kinderen tijdens de opening van de winkel in winkelcenturm Palet.

1961 9 mei