Plantjes tegen wateroverlast

Plantjes tegen wateroverlast

Vandaag is gestart met de aanleg van 2 geveltuinen en beplanting van 3 boomspiegels bij Van Kortenhof Maassluis aan de Heldringstraat. Samen met wethouder Fred Voskamp plantten Miranda en Nicole de plantjes en startte Chris, namens van Kortenhof en Brandweer Maassluis de aanleg door op ludieke wijze de plantjes water te geven.

Het project is een mooi voorbeeld van Rainproof Maassluis, waarmee de gemeente in samenwerking met ondernemers en bewoners maatregelen neemt om nu en in de toekomst wateroverlast tegen te gaan. 
Buien zorgen steeds vaker voor extreme hoeveelheden regenwater in de stad. Geventuinen aanleggen en het beplanten van boomspiegels zorgen ervoor dat het regenwater wordt opgevangen in de bodem. Het water blijft hierdoor niet op straat staan als de riolen de extreme regenval niet meer aan kunnen. Miranda: "voor ons is het een kleine moeite om "onze" tuintjes te onderhouden. En het ziet er niet alleen heel fleurig uit, we maken zo met elkaar de wereld een klein beetje mooier en daar werken we graag aan mee!"


‹ Terug