Fiets van de zaak wordt aantrekkelijker


U zal het vast wel ergens gehoord of gelezen hebben: Vanaf 2020 is er een nieuwe regeling voor de ‘fiets van de zaak’: De leasefiets.
Deze nieuwe regeling zorgt ervoor dat een fiets leasen nu aantrekkelijker is dan ooit!
Meer fietsen, dat zouden we allemaal moeten doen. Voor sport, met de kids, maar ook naar het werk. Wie geregeld fietst, zit beter is z’n vel! En door meer fietskilometers te maken, bespaart u  brandstofkosten en reist u een stuk milieuvriendelijker. Maar wanneer u vaker wilt fietsen, heeft u natuurlijk wél een goede fiets nodig.
Maar zo’n e-bike, stads- of toerfiets of bakfiets  is best een investering. En na aankoop moet u ook nog rekening houden met onderhoud, verzekeringen en reparaties. Goed om te weten dat Van Kortenhof ism Leasefiets daar nu een aantrekkelijke oplossing voor heeft: een fietsabonnement. Dit betekent dat u voor een vast bedrag per maand een splinternieuwe fiets rijdt. Inclusief verzekeringen, onderhoud én reparaties.

Ik wil graag een leasefiets: Hoe regel ik dat?

Er zijn allerlei manieren om een fiets te leasen. U kunt als particulier een abonnement afsluiten. Maar het wordt helemaal interessant wanneer u via uw werkgever een fiets kunt leasen. Dankzij diverse regelingen kan uw werkgever bijdragen in de maandelijkse leasekosten. Als werkgever biedt dit ook allerlei voordelen: fittere werknemers, minder brandstof- en parkeerkosten. Uiteraard bieden we ook oplossingen voor speciale fietsen en e-bikes. Denk hierbij aan bezorg- en bakfietsen, maar ook aan cargobike!

Of u nu als particulier, werknemer of werkgever interesse hebt in een leasefiets: wij hebben altijd een oplossing die bij u past!
 

Prive Leasefiets

Alle voordelen op een rij:
* Uw droomfiets voor slechts een paar tientjes per maand
* Geen hoge aanschafkosten
* Geen extra kosten voor onderhoud en reparatie
* Snel en eenvoudig geregeld
* Een betere conditie, minder stress en energieker
* Bijdrage aan een beter milieu
* Geen files en parkeerproblemen meer
* Inclusief ALLES! Dus inclusief onderhoud, reparatie, pechdienst en verzekering.

Bij een fiets met een hogere aanschafwaarde (zoals bijvoorbeeld een e-bike) is een fietsabonnement een interessante optie. Vooral omdat de onderhouds- en verzekeringskosten vaak niet worden meegenomen in de aankoopoverweging. Juist die onvoorziene kosten vallen vaak hoger uit dan gedacht. Binnen de abonnementsprijs hebben wij al die kosten voor u meegenomen. Zo weet u precies waar u op kunt rekenen en zijn vervelende verrassingen achteraf verleden tijd


Zakelijke Leasefiets voor werknemers

Als werknemer kunt u via de zaak fiscaalvriendelijk echt een goede fiets leasen. Als gezond alternatief voor het woon-werkverkeer bijvoorbeeld. Uw werkgever kan (een deel van) de leasekosten voor zijn rekening nemen. Zo rijdt u al een e-bike vanaf een paar tientjes per maand. Dit is inclusief onderhoud, verzekeringen, reparaties en pechhulp.

Uw werkgever heeft de mogelijkheid om u een nieuwe fiets aan te bieden. U zoekt zelf een fiets uit in een van de vestigingen van Van Kortenhof. Dit kan elke fiets of e-bike zijn vanaf 500 euro. Van Kortenhof doet u een contractvoorstel: hierin worden de voorwaarden meegenomen die uw werkgever biedt. Zijn u en uw werkgever het eens met ons aanbod, dan regelen wij de rest!
En aangezien rente en afschrijving in het leaseabonnement zijn inbegrepen krijgt u elke 3 jaar de mogelijkheid om voor een nieuwe fiets te kiezen!

Hoe zit het belastingtechnisch?

Via verschillende constructies kan uw werkgever een leasefiets voor u aantrekkelijk maken. Krijgt u bijvoorbeeld een leasefiets van de werkgever twv €2000,- dan is de jaarlijkse bijtelling van 7% hiervoor €140,-. Voor de fiets betaalt u op jaarbasis €52,- aan belasting. Dit is dus minder dan €5,- per maand.
 
Een leasefiets via of van de zaak voor werkgevers

* Minder parkeerruimte nodig
* Inclusief onderhoud en reparatie
* Geen operationele en administratieve rompslomp
* Van Kortenhof ontzorgt medewerkers en maakt het mogelijk een duurdere fiets aan te schaffen   zoals bijvoorbeeld een (high speed) e-bike
* Fittere en gezondere medewerkers
* Uitstekend argument bij het werven en behouden van goede medewerkers
* Reductie CO2 voetprint

Via de zaak: meer gezonde kilometers en vitalere werknemers
Door meer te fietsen, trappen werknemers zichzelf gezonder. En ze dragen bij aan een schoner milieu. Alle reden om de fiets te stimuleren én werknemers een fietsabonnement via de zaak aan te bieden. Dit kan op allerlei manieren. Zo kunt u de ‘werkkostenregeling’ inzetten voor een bijdrage in de maandelijkse leasekosten. Ook kunt u een vergoeding geven voor fietskilometers. Zo geeft u werknemers alvast een duwtje in de rug!

Een leasefiets voor de zaak

Wilt u af van al die bestelbusjes, poolauto’s of bezorgscooters? Dan biedt Van Kortenhof een hele range aan business-bikes en cargo-bikes. Niet alleen heel verantwoord en duurzaam: je bespaart ook nog eens brandstofkosten en dure reparaties. U hoeft nooit meer in de stadsfile te staan, parkeergedoe behoort tot het verleden en u bent altijd sneller bij uw klant.

Van of via de zaak? Goed om te weten dat wij altijd een passende leasevariant kunnen bieden. Er zijn allerlei manieren fiscaalvriendelijk een leasefiets via of van de zaak mogelijk te maken. Uiteraard staan wij altijd klaar om mee te denken voor een passende fiets-oplossing!
Een rekenvoorbeeld:
Stel de keus is gevallen op een prachtige e-bike van €2000,-. Voor een leasecontract (inclusief het full service plan) met een looptijd van  36 maanden zou de leaseprijs uitkomen op €68,- (excl. btw) per maand!

Maar er is uiteraard nog veel meer mogelijk en dit lichten wij graag toe in een persoonlijk gesprek om voor uw bedrijf het juiste plan op maat samen te stellen.
Benieuwd hoe de Leasefiets voor uw bedrijf interessant kan zijn? Bel (010-5911440) of mail ons (lease@vankortenhof.nl)  en wij komen graag bij u langs!